Obala pomoraca - 21211 Vranjic, Split
Tel: +385 98 208 734
Languages:

Akvarij Split je otvoren subotom i nedjeljom od 11h do 16h

Split je prvi grad na hrvatskoj obali koji je imao javni akvarij. Mnogi Splićani još pamte da su kao djeca u Institutu na punti Marjana gledali svijet podmorja kroz stakla bazena. Akvarij Split je najveći morski akvarij u Hrvatskoj i pruža posjetiteljima jedinstveno iskustvo uživanja u bogatom svijetu podmorja.

Split je nakon dugih 27 godina čekanja konačno dobio – akvarij. I to reprezentativnih gabarita, s florom i faunom koja predstavlja bogatstvo hrvatskog podmorja.

Filip Mariani

Na ukupnoj površini od 800 m2, sa 22 akvarija ukupne zapremnine od 380 m3 koji sadrže karakteristične riblje vrste Jadranskog mora. Neke od poznatijih su: Morski pas, Raža, Veliki ugori, Murina, Jastog, Hlap.

Posjetiteljima su svakako najzanimljiviji morski psi, gospodari morskih dubina, a u akvariju ih ima 20-ak vrsta raznih veličina. Akvarij ima i značajnu edukacijsku vrijednost jer posjetitelji mogu upoznati stanovnike Jadranskih dubina i vidjeti razne predmete povijesnog značaja vezane za more i pomorstvo.

Čarolija Prirode

Akvariji reprezentativnih gabarita, s florom i faunom koja predstavlja bogatstvo i raznovrsnost hrvatskog podmorja, neće vas ostaviti ravnodušnima.

Posebno Iskustvo

U ugodno uređenom ambijentu pogodnom za posjet gostiju, posjetitelji mogu uživati u jedinstvenom doživljaju bogatog jadranskog podmorja.

Rijetke Vrste

Akvarij se stalno nadopunjuje, a kreće sa 130 različitih ribljih vrsta. Osim morskih, možete vidjeti i razne riblje riječne vrste, kornjače i krokodile.

Želite saznati više?

Pogledajte ponudu visokokvalitetnih akvarija

Vidi ponudu akvarijailiKontaktirajte nas

© 2018. Aquarium Split. All right reserved.