Languages:


Split je prvi grad na hrvatskoj obali koji je imao javni akvarij. Mnogi Splićani još pamte da su kao djeca u Institutu na punti Marjana gledali svijet podmorja kroz stakla bazena. Akvarij Split je najveći morski akvarij u Hrvatskoj i pruža posjetiteljima jedinstveno iskustvo uživanja u bogatom svijetu podmorja.

Split je nakon dugih 27 godina čekanja konačno dobio - akvarij. I to jedini u Dalmaciji, s florom i faunom koja predstavlja bogatstvo hrvatskog podmorja.

Filip Mariani


Na ukupnoj površini od 800 m2, imamo 22 akvarija ukupne zapremnine od 380 m3 koji sadrže karakteristične riblje vrste Jadranskog mora. Neke od poznatijih su: Morski pas, Raža, Veliki ugori, Murina, Jastog, Hlap.

Posjetiteljima su svakako najzanimljiviji morski psi, gospodari morskih dubina, a u akvariju ih ima 20-ak  raznih veličina. Akvarij ima i značajnu edukacijsku vrijednost jer posjetitelji mogu upoznati stanovnike Jadranskih dubina i vidjeti razne predmete povijesnog značaja vezane za more i pomorstvo.
Čarolija Prirode

Akvariji su dovoljno veliki, s florom i faunom koja predstavlja bogatstvo i raznovrsnost hrvatskog podmorja, te vas neće ostaviti ravnodušnima.

Posebno Iskustvo

U ugodno uređenom ambijentu pogodnom za posjet gostiju, posjetitelji mogu uživati u jedinstvenom doživljaju bogatog jadranskog podmorja.

Rijetke Vrste

Akvarij se stalno nadopunjuje, a kreće sa 130 različitih ribljih vrsta. Osim morskih, možete vidjeti i razne riblje riječne vrste, kornjače i male krokodile.


Želite saznati više?

Pogledajte ponudu visokokvalitetnih akvarija

Vidi ponudu akvarijailiKontaktirajte nas

Trenutno 

© 2018. Aquarium Split. All right reserved.